Dokampanjen trengs fortsatt

Publisert 1. oktober 2020 i Aktuelt

Tiss, bæsj og dopapir er det eneste som skal i do. Uke 41 starter vi opp med dokampanjen for femte år på rad. Driftsavdelingene melder nemlig om at søppel og fett ofte fører til driftsproblemer mer enn en gang i uka!

Driftsavdelingene mener

Driftsavdelingene som jobber med avløpet til daglig har fått noen spørsmål rundt dokampanjen. Våtservietter og andre engangskluter mener de er det aller største problemet for avløpssystemet. Tamponger/bind og q-tips kommer på andre og tredje plass. Alle skjønner jo at dette ikke hører hjemme i avløpet. Det mener i alle fall avløpsavdelingene, for det er også de elementene de tror er lettest å få folk til å slutte å kaste i do.

Hjelp hverdagsheltene

Dette er hverdagshelter som hver dag jobber med avløpet ditt for samfunnet og naturen sin skyld. Du kan veldig enkelt hjelpe dem til en enklere hverdag, med å bevise at de har rett i at alle kan kaste søppel i søppelbøtta. Da kan de bruke tid og ressurser på å gjøre avløpssystemet enda bedre, ikke til å rydde søppel.  

Spre budskapet 

Det er kun tre ting som skal i avløpsrørene; tiss, bæsj og dopapir. Alt annet skal kildesorteres i avfallsbeholderne dine som du allerede betaler for. Er du i tvil sjekk ut doguiden.no.  

Flere aktuelle saker

Dovett-kampanjen er i gang igjen!
23. september 2021

Det er igjen tid for Godt Vann Drammenregionens årlige dovett-kampanje. Et viktig budskap kan aldri gjentas for mange ganger – […]

Les mer →
Dovett lønner seg!
22. september 2021

Tiss, bæsj og dopapir er det eneste som skal i do. Fortsatt melder avløpsavdelingen at søppel og fett er de […]

Les mer →
Dovett på norsk og engelsk
8. juli 2021

Trenger du en dovettplakat på norsk og engelsk kan du fritt laste ned Godt Vann Drammensregionen sin.

Les mer →