Dokampanjen trengs fortsatt

Publisert 1. oktober 2020 i Aktuelt

Tiss, bæsj og dopapir er det eneste som skal i do. Uke 41 starter vi opp med dokampanjen for femte år på rad. Driftsavdelingene melder nemlig om at søppel og fett ofte fører til driftsproblemer mer enn en gang i uka!

Driftsavdelingene mener

Driftsavdelingene som jobber med avløpet til daglig har fått noen spørsmål rundt dokampanjen. Våtservietter og andre engangskluter mener de er det aller største problemet for avløpssystemet. Tamponger/bind og q-tips kommer på andre og tredje plass. Alle skjønner jo at dette ikke hører hjemme i avløpet. Det mener i alle fall avløpsavdelingene, for det er også de elementene de tror er lettest å få folk til å slutte å kaste i do.

Hjelp hverdagsheltene

Dette er hverdagshelter som hver dag jobber med avløpet ditt for samfunnet og naturen sin skyld. Du kan veldig enkelt hjelpe dem til en enklere hverdag, med å bevise at de har rett i at alle kan kaste søppel i søppelbøtta. Da kan de bruke tid og ressurser på å gjøre avløpssystemet enda bedre, ikke til å rydde søppel.  

Spre budskapet 

Det er kun tre ting som skal i avløpsrørene; tiss, bæsj og dopapir. Alt annet skal kildesorteres i avfallsbeholderne dine som du allerede betaler for. Er du i tvil sjekk ut doguiden.no.  

Flere aktuelle saker

Dovett på norsk og engelsk
8. juli 2021

Trenger du en dovettplakat på norsk og engelsk kan du fritt laste ned Godt Vann Drammensregionen sin.

Les mer →
Jule-fett skaper avløpsproblem
7. desember 2020

Det er ikke ett fett om du kaster ribbefettet i do eller putter det i matavfallet. For i julen skaper fett i avløpet store driftsproblemer og økte utgifter for kommunene tilknyttet Godt Vann Drammensregionen.

Les mer →
Hva gjør du med flytende matrester?
20. november 2020

Selv om man aller helst skal spise opp maten ender man noen ganger opp med rester, og de flytende matrestene er ikke alltid så fristende å kaste rett i matavfallet.

Les mer →